Mladinski turnir  do 15 let

V sklopu glavnega turnirja bo organiziran tudi mladinski turnir za  igralce in igralke do 15 let, ki bodo imeli odlično priložnost za trening. Turnir bo potekal v Hostelu Kurent (brezplačen parking in internetna povezava), Osojnikova ulica 9, Ptuj. Na voljo sta brezplačno parkirišče in internetna povezava. Odigranih bo 7 kol po švicarskem sistemu. Igralni čas je 20 minut + 10 sekund dodatka za vsako potezo. Turnir bo prijavljen za slovenski rating, če bo na turnirju vsaj polovica igralcev s slovenskim ratingom. Vsak igralec je dolžan prinesti zraven elektronsko uro.

Program: sobota 23.6.2018 ob 9:00, zadnje prijave in otvoritev turnirja.

1. kolo ob 9:30, po 3. kolu polurni odmor za malico, predvideni zaključek ob 17:00.

V primeru delitve mest se po vrsti upoštevajo naslednji kriteriji: srednji Buchholz (Mbuch), Buchholz (Buch), medsebojni rezultat (oz. rezultati), večje število zmag in večje število zmag s črnimi figurami.

Pristopnina je 7 € (vključena malica). Najboljši trije do 8 let, najboljši trije do 10 let, najboljši trije do 12 let in najboljši trije v absolutni konkurenci prejmejo medalje. Medalje bodo podeljene, v kolikor bo v vsaki kategoriji vsaj 5 igralcev.

Predprijave na spletni strani  www.sah-drustvo-ptuj.si.

Info: sahakademija@hotmail.com, GSM: 041-494-364

 

Organizator:

Šahovska akademija BMP

Danilo Polajžer